​3rd BeNe Brain Stimulation Congres: "New Horizons" : 7-8 November 2024

De Stichting Hersenstimulatie, waarvan BRAI3N lid is, bevordert de wetenschap en toepassingen van niet-invasieve hersenstimulatie (NIBS) in Nederland en België. In de afgelopen jaren is de aandacht voor NIBS in zowel onderzoek als maatschappij sterk toegenomen.

Academische instellingen in Nederland en België gebruiken NIBS veelvuldig als onderzoeksmethode en experimentele behandelmethode voor zowel gezonde vrijwilligers als patiënten. De toepassingen van NIBS zijn divers en omvatten het bestuderen van hersenfuncties, behandelen van depressie, en het bevorderen van herstel na een beroerte.

De Nederlandse Vereniging voor NIBS biedt een platform voor het delen van kennis en nieuwe inzichten van experts over mechanismes, veiligheid, en toepassingsmogelijkheden van NIBS. De stichting draagt actief bij aan het verantwoord gebruik van NIBS voor niet-academische toepassingen. Minstens één keer per jaar komen de leden bijeen om nieuwe inzichten in zowel wetenschappelijke als klinische domeinen uit te wisselen. Deze inzichten betreffen onder andere wetenschappelijke kennis, veiligheid, procedures, en effectiviteit.

De stichting richt zich op het samenbrengen en vertegenwoordigen van NIBS-beoefenaars in Nederland en België, zowel nationaal als internationaal. Als adviesorgaan en contactpunt biedt de stichting informatie over de huidige stand van wetenschappelijk onderzoek en de mogelijkheden van NIBS als onderzoeksmethodiek en/of behandeling.

Meer informatie over het congres: https://www.hersenstimulatie.c...